GRCcontrol voor Zorg en Welzijn

GRCcontrol voor de Zorg

Informatiebeveiliging in de Zorg

Informatiebeveiliging is van cruciaal belang in de zorgsector vanwege de gevoelige aard van de informatie die wordt verwerkt en opgeslagen.

Met de groeiende digitalisering en de toenemende hoeveelheid gevoelige patiëntgegevens is het essentieel om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van deze informatie te waarborgen. Onze GRCcontrol-tool is specifiek ontworpen om u te helpen bij het beheren van uw informatiebeveiligingsprocessen en compliance in de zorgsector.

GRCcontrol_zorg_en_welzijn

Voldoen aan regelgeving en normen

De zorgsector is onderworpen aan strikte regelgeving en normen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. Organisaties in de gezondheidszorg moeten voldoen aan wetten zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de NEN7510. Het naleven van deze voorschriften is niet alleen wettelijk verplicht, maar helpt ook om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van patiëntgegevens te waarborgen.

Get in control met GRCcontrol!

GRCcontrol is de meest eenvoudige software voor het voldoen aan de AVG, NEN7510 (en NEN7512 & NEN7513). Hiermee kunnen alle teams samenwerken aan dezelfde inventarisaties en verbeterpunten, waardoor u alle losse rapportages en spreadsheets vervangt door één centraal dossier. Bij alle eisen geeft GRCcontol ‘best practise’ verbetersuggesties, waarmee u eenvoudig uw kwaliteitsniveau verbetert. Ook worden alle acties direct opgeslagen in een audit trail, waarmee u ongemerkt werkt aan uw rapportages voor toezichthouders en certificerende instellingen. Tenslotte wordt alle input gebundeld in eenvoudige dasboards, waarmee u op ieder moment inzicht krijgt in uw kwaliteitsniveau en risico’s.

Audit management

NEN7510 en AVG in één tool

Maar dat is nog niet alles. GRCcontrol kent namelijk ook een aanvullende AVG-module, waarmee u naast de NEN7510 direct ook aan uw AVG compliancy werkt. En met de unieke ‘Map once, comply to many’ functionaliteit worden alle overlappende eisen vooraf ontdubbeld, waardoor u tot wel 70% tijd op uw compliancy processen bespaart!

Hoe doen anderen dat?

Grip op informatiebeveiliging krijgt u alleen door goede samenwerking door alle lagen van de organisatie en de juiste tooling. Een van de voorlopers op het gebied van informatiebeveiliging in de zorgsector is het Amphia Ziekenhuis te Breda. Lees hier hoe CISO Timo Schipperen dit heeft aangepakt:

Link naar Amphia Ziekenhuis – Timo Schipperen

 

Download de brochure voor Zorg en Welzijn: